Arsenal – Chelsea i Premier League på söndagen

Tungviktsfighterna följer på varandra så här under våren och det är väl ingen som tror att schemaläggarna för de större ligorna i Europa gör sina val helt på måfå? Helgens stora match i Premier League går mellan Arsenal – Chelsea på Emirates i London och vi har faktiskt en ren seriefinal att se fram emot. Visserligen ska väl Chelsea i praktiken redan ha säkrat ligatiteln, men faktum kvarstår att det är tvåan mot ettan som möts på söndagseftermiddagen.

Båda lagen är i utmärkt form. Det lag som kanske går bäst är ändå Arsenal som har nio raka segrar om man räknar med vinsten på övertid mot Reading i FA-cupsemifinalen förra helgen. Om vi bara kikar på resultaten i Premier League har Arsene Wengers mannar faktiskt spelat hem åtta raka trepoängare. Det är inte så konstigt att Arsenal nu innehar andraplatsen efter 32 spelade matcher.

Chelsea kommer senast från 1-0 hemma mot Manchester United. Det var väl kanske ingen välförtjänt seger, men 1-0 räcker ju för att vinna en fotbollsmatch. Man United hade ett massivt spelövertag och intressant nog hade Chelsea bara två rena avslut mot mål, varav ett just på (och i) mål.

Det är all press på Arsenal inför den här matchen. Chelsea har seglat iväg i toppen och Mourinho skulle förmodligen vara stormförtjust med en poäng på Emirates. Arsenal behöver emellertid fler poäng för att hålla de båda Manchester-lagen efter sig. Skulle man tappa poäng här och där på slutet finns risken att den till synes så säkra direktplatsen till Champions i stället blir en kvalplats.

Arsenal står i omkring 2.30 gånger pengarna om vi tittar på oddsen. Chelsea betalar strax över 3.00 och oddset för oavgjort är bara något högre.

Matchen i fokus:
Arsenal – Chelsea
17:00, söndag 26 april

Change to your time

Alla evenemang är för tillfället stängda.