Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg i Bundesliga

Den 29:e omgångens stora match i Bundesliga är den som spelas mellan Borussia Mönchengladbach och Wolfsburg på Stadion im Borussia-Park i Mönchengladbach på söndagseftermiddagen.

Ser vi på tabellen kan det verka som att den här matchen har mindre betydelse, även om den spelas mellan fyran och tvåan i tabellen. Wolfsburg har i praktiken lagt beslag på silverpengen medan Borussia är garanterade åtminstone en kvalplats till Champions League. Wolfsburg behöver dock ett par poäng ytterligare och Mönchengladbach vill nog gärna gå förbi Leverkusen så att man slipper kvala. Dessutom ligger en stor prestige i matchen.

Hemmalaget kommer från ganska intetsägande 0-0 borta mot Eintracht Frankfurt. I omgången dessförinnan blev det dock en fin viktoria mot Dortmund hemma och några veckor tidigare slog man självaste Bayern München. Formen är god och laget har under säsongen visat att man kan spetsa till det när det verkligen gäller.

Wolfsburg kommer från 2-2 borta mot Napoli i Europa League. Det resultatet är klart godkänt om vi ser det enskilt, men eftersom vargarna åkte på 1-4 i baken i den första matchen mot italienarna kan inte Dieter Hecking och hans gäng vara nöjda sammantaget.

En snabb titt på skadeläget ger vid handen att Wolfsburg har det lite kämpigare än Mönchengladbach. Vargarna har inga spelare helt indisponibla men det finns frågetecken för ett gäng nyckelspelare. Schürrle har problem med en axel och Aaron Hunt har en knäskada. Kevin de Bruyne har en krånglande tå och Luiz Gustavo har enligt rapporterna en sträckning. För hemmalaget är Martin Stranzl tveksam till start.

Matchen i fokus:
Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg
17:30, söndag 26 april

Change to your time

Alla evenemang är för tillfället stängda.