Derby i Barcelona mellan Espanyol och Barca

Det finns två större klubbar i Barcelona. Förutom klubben som bär stadens namn finns RCD Espanyol. På lördagseftermiddagen möts lokalrivalerna i det andra mötet klubbarna emellan för säsongen. I december möttes FC Barcelona – Espanyol på Camp Nou och resultatet skrevs då till 5-1 till hemmalaget.

Överlag är det så att Espanyol de senaste åren har haft förtvivlat svårt mot storebror FC Barcelona. Sist Espanyol vann en tävlingsmatch mot Barca var i februari 2009. Det är inte mycket som tyder på att det ska bli en viktoria eller ens en poäng för Espanyol den här gången heller.

Barcelona är nämligen i mäktig form. Efter förlusten i San Sebastian mot Real Sociedad den fjärde januari har det bara blivit poängtapp i två matcher och tabellraden för de 25 tävlingsmatcherna efter nyår är makalösa 23-1-1. Barcelona toppar La Liga två poäng före Real Madrid, har precis spelat sig till semifinal i Champions League och är dessutom redan klara för final i Copa del Rey (spanska cupen).

Hur ser det ut för lördagens hemmalag då? Jo, formen är inte helt dum och Espanyol har faktiskt spelat sex raka utan att förlora. Med fyra oavgjorda på dessa sex har det dock inte blivit någon resa uppåt i tabellen. Laget är fast förankrat i mitten och har väl inte särskilt mycket att spela för. Ett derby är dock ett derby och hemmalaget kommer att ge allt, även om det blir en mycket knepig uppgift att hota rivalerna från den andra delen av staden.

Barcelona är givetvis klara favoriter att ta tre poäng. Strax över 20 kr blir utdelningen för ett korrekt spel på bortalaget. Om du vill ha ett högre odds kan ett handikappspel kanske vara intressant.

Matchen i fokus:
Espanyol – Barcelona
16:00, lördag 25 april

Change to your time

Alla evenemang är för tillfället stängda.