Inter – Roma i Serie A på lördagen

För ett par säsonger sedan möttes Inter och Roma minst en handfull gånger per säsong. Lagen kämpade mot varandra i toppen av Serie A och dessutom blev det inte sällan så att de möttes i finalen av Coppa Italia. Eftersom Inter prenumererade på scudetton möttes lagen sedan även i den italienska supercupen ett antal gånger. Numera lever de två klassiska lagen två helt skilda liv. Inter är inne i en fas av omstrukturering och föryngring och man har inga intentioner om att satsa mot toppen än på ett tag. Roma å andra sidan går som tåget och hade Juventus inte varit så mästerliga hade Roma kunnat spela hem både en och två ligatitlar de senaste åren.

När lagen möts på Guiseppe Meazza på lördagskvällen är det Roma som har allt att spela för. Juventus i toppen kommer man inte att rå på, men det vore mycket surt för alla romanistas om ärkerivalen Lazio skulle lägga beslag på silverpengen när säsongen summeras.

Inter ligger precis i mitten av tabellen, i vad man populärt brukar kalla ingenmansland. Det är mil både upp till platserna i Europa och till nedflyttningspositionerna. Kort sagt är det bara äran Nerazzurri spelar för och det är väl ärligt talat inte så mycket ära kvar att försvara. Fansen är måttligt nöjda med säsongen och alla inblandade vill bara att serien ska ta slut.

Emellertid har Inter spottat upp sig något på sistone. 1-1 mot Parma hemma var smått uselt, men 3-0 borta mot Hellas var inte helt dumt och att ta hem ett kryss med mersmak mot Milan är inte dåligt, även om fansen självklart hade önskat en seger. Roma har, efter en längre period av poängtapp, så smått börjat hitta poäng här och där.

Skadeläget för hemmalaget är inte särskilt allvarligt. Campagnaro och Jonathan är borta sedan tidigare medan Dodo och Kuzmanovic är tveksamma. För Roma är Astori avstängd medan Strootman och Maicon definitivt är borta. Pjanic ska, trots lite problem med en fot, vara tillgänglig. Detsamma gäller för Gervinho.

Matchen i fokus
Inter – Roma
20:45, lördag 25 april

Change to your time

Alla evenemang är för tillfället stängda.