Bettingtips

Att betta online handlar i grunden om att göra upp procentuella uppskattningar på den matchen du är intresserad av. Du måste uppskatta hur många utfall av hundra en viss händelse inträffar – jämföra med oddset – och placera dina spel utefter dina uträkningar.

I början är det enklast om du väljer att spela på en sport som du känner till. Ta fram all nödvändig statistik om lagen och gör ditt val utifrån din bedömning.

Det är oerhört viktigt att du tar god hand om din spelkassa. I regel bör man aldrig satsa mer än 5% av kassan på ett spel, på grund av den naturliga variansen i spel. Det kan under perioder gå dåligt fast man spelar till fördelaktiga odds och ibland går det gå bra trots att man spelar till ofördelaktiga odds. Tur och otur i spel existerar fortfarande kortsiktigt. Det är lätt hänt att börja drömma om miljonvinsten, men faktum är att långsiktig framgång inom betting kommer från regelbundna värdespel.

Den vanligaste spelformen är matchvinnare (1-X-2) där du som spelare helt enkelt ska förutse utgången av matchen. Vinner hemmalaget, blir det oavgjort eller vinner bortalaget?

En annan intressant marknad att spela på är Över/Under antal mål. Det handlar om att förutspå hur många mål det blir i matchen. Om hemmalaget till exempel ställer upp väldigt offensivt och bortalaget saknar en viktig mittback kan det vara läge att spela över.

Det rekommenderas att du bokför dina spel. På så sätt får du en naturlig överblick och avgöra vilka spelformer och vilka sporter som passar dig bäst.

Lycka till med spelandet!