Saint-Étienne – Montpellier i Ligue söndagen 26 april

Kl. 14:00 på söndag (26 april) smäller det på Stade Geoffroy-Guichard i den mest högprofilerade matchen i omgång 34 i Ligue 1. Det börjar onekligen dra ihop sig och efter helgens omgång finns bara tolv poäng att spela om för de lag som har för avsikt att klättra några placeringar i tabellen i slutspurten.

Två klubbar som i allra högsta grad är i en jaktposition är Saint-Étienne och Montpellier. Lördagens hemmalag parkerar just nu på en femteplats, med samma poängantal som fyran Marseille, som just nu har den sista platsen till Europa League. Det är ytterligare två poäng upp till Monaco som har kvalplatsen till Champions League. Montpellier parkerar på en sjundeplats, fem poäng efter Marseille och Saint-Étienne.

I det fall hemmalaget kniper alla tre poäng går man upp på 60 poäng och tar stora steg mot att ordna en plats om inte i Champions League så i alla fall i Europa League. Om Montpellier vinner blir striden om platserna i Europaspelet ännu tätare och ännu mer raffinerad. Ett oavgjort resultat är inget av lagen betjänta av.

Saint-Étienne har matchats oerhört hårt på sistone. De senaste matcherna har man mött, i tur och ordning, Lille, Monaco, PSG (franska cupen), Nantes och Lyon. Resultaten har överlag varit goda. 1-1 mot Monaco borta och 2-2 mot Lyon borta är till exempel inga dåliga resultat. Spelschemat för slutspurten blir betydligt enklare. Det gäller bara att komma förbi den här fighten mot Montpellier.

Montpelliers form är betydligt mer knackig och det saknas lite jämnhet. Det är inte som att man vräker in mål heller, så om defensiven skulle svikta får man det automatiskt mycket tufft att vinna eller ens ta poäng.

Saint-Étienne är, kanske lite överraskande, mycket stora favoriter. Hemmaplan spelar självklart roll men det är tydligt att oddssättarna även har lagt till Saint-Étiennes större kvalitet i ekvationen.

Matchen i fokus:
Saint-Étienne – Montpellier
14:00, söndag 26 april

Change to your time

Alla evenemang är för tillfället stängda.